عسل

عسل

توليد عسل

توليد عسل از جمع‌آوري شهد گياهان آغاز مي‌شود. به اينصورت كه زنبور عسل شهد شيرين را از جام گل‌ها جمع مي‌نمايد وبا تغيير ساختار آنها، آنها را به شكل محلولي عالي، غليظ و پرانرژي درمي‌آورد. زنبور عسل شهد گياهان را در هنگام جمع‌آوري، به طور موقت در عسلدان خود جمع مي‌آورد و در هر نوبت پرواز براي جمع‌آوري شهد، حدود ۴۰ ميلي‌گرم شهد را به كندو حمل مي‌كند.

زنبور مزرعه موقع برگشت و حمل شهد به كندو، در بين راه مقداري از آب شهد را جذب، و سپس از كليه‌ها دفع مي‌كند. مقداري دياستاز diastase از نوع اينورتاز invertase (كه تجزيه كننده مواد قندي ست) از جداره عسلدان ترشح و به شهد مي‌افزايد. كارگر مزرعه، اين شهد يا به اصطلاح عسل نارس را در داخل سلول‌ها قرار مي‌دهد و دوباره جهت جمع‌آوري به سوي كشتزارها و سرچشمه‌ها برمي‌گردد.

هنوز ثابت نشده‌است كه زنبور عسل مي‌خوابد، بنابراين طول شب فرصت خوبي است براي به قوام آوردن عسل، به اين ترتيب كه در هنگام شب شهدهاي ذخيره شده را دوباره از انبارهاي سلول‌ها مي‌مكند و به سلول‌ها برمي‌گردانند. در هر نوبت مكيدن و برگرداندن، مقداري دياستاز به شهد مي‌افزايند و به عكس كمي از آب اضافي شهد را به كمك جداره‌هاي عسلدان جذب مي‌كنند. اين عمل، تا به قوام رسيدن عسل توسط زنبوراني كه اين وظيفه را به عهده دارند، آن قدر ادامه مي‌يابد تا شهد به مايع غليظ قوام يافته‌اي كه معمولاً داراي ۱۷ تا ۶/۱۸ درصد آب است تبديل گردد.

ادامهـ مطلبـ
| ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ | ۰۴:۴۸:۳۳ | حسن
،
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :
عسل
جدید, new نام عنوان 。。。

با شرح مختصر 。。。

عسل
جدید, new نام عنوان 。。。

با شرح مختصر 。。。

جستجوگر

درباره ما

رمزینه بارکد

آمار

افراد آنلاين : 1
بازديد امروز : 12
بازديد ديروز : 2
بازديد كل : 634

سرویس وبلاگدهی فارسی یا پارسی رایگان