عسل

عسل

تركيبات

تركيبات يك عسل معمولي بدين صورت است:

    فروكتوز ۳۸٫۲٪
    گلوكز ۳۱٪
    آب ۱۷٫۱٪
    مالتوز ۷٫۲٪ Maltose * كربوهيدرات‌ها Carbohydrates ۵٪–۴/۲
    ساكاروز ۵٫۱٪
    املاح معدني، ويتامين، آنزيم ۷–۰/۵٪ Minerals – Vitamins – Enzymes

تركيبات عسل بسته به نوع تغذيه زنبور عسل بدين معني كه از چه گلي يا گلهايي استفاده كرده متفاوت است. يعني عسل توليدي بسته به اين كه زنبور، از چه گياهي استفاده كرده گوناگون است.

درصد آب موجود در عسل‌ها، به شرايط اقليمي و ميزان رطوبت منطقه بستگي دارد. در مناطقي كه ميزان رطوبت هوا بالاتر است، درصد آب عسل بيش تر است. براي مثال عسل‌هاي شمال رقيق‌تر از عسل‌هاي شميرانات تهران است. درصد آب عسل با توجه به شرايط آب‌وهوايي منطقه استقرار كندوها، مي‌تواند تا حدود ۲۵ نيز بالا رود. به اين ترتيب از لحظه شهد آوري تا توليد عسل، دو مرحله انجام مي‌گيرد. مرحله اول زنبوران هم به طور فعال هم به طور انفعالي آب را از محلول رقيق شهد كه به طور معمول داراي ۶۰ درصد آب است، جدا مي‌كنند. (آب شهد گل‌ها بين ۵۰ تا ۸۰ در صد متغير است). براي مرحله دوم بايد گفت قند مسلط درشهد، ساكاروز است كه با فعاليت آنزيمي به دكستروز dextrose و لوولوز (levulose) و ظاهراً با مقادير كمي از ساير قندها طي اين مرحله تركيب مي‌شوند. در نتيجه محلول غليظي از قندهاي ساده كه ماده حل شده آن بيش از حل نشده هاست، ماده‌اي و مغذي به نام «عسل» به وجود مي‌آيد.

عسل‌هاي داراي منبع گياهي متفاوت داراي رنگ و طعم متفاوت بوده و به مقادير نه زياد متفاوت، حاوي قندها (ساكاروز، لوولوز، دكستروز، مالتوز و غيره) و حاوي اسيدها، پروتئين‌ها، پيك مان‌ها، مواد معطر و خوشبو كننده وهم‌چنين املاح (نظير سديم، گوگرد، منيزيوم، فسفر، كلر، پتاسيم، سيليكا و غيره) آنزيم‌ها (مانند دياستاز، گلوكز اكسيداز، كاتالاز، فسفاتاز و انورتاز) و هم‌چنين حاوي ويتامين‌ها (پرودوكسين، فوليك اسيد) و غيره مي‌باشند.

ادامهـ مطلبـ
| ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ | ۰۴:۴۸:۵۴ | حسن
،
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :
عسل
جدید, new نام عنوان 。。。

با شرح مختصر 。。。

عسل
جدید, new نام عنوان 。。。

با شرح مختصر 。。。

جستجوگر

درباره ما

رمزینه بارکد

آمار

افراد آنلاين : 1
بازديد امروز : 9
بازديد ديروز : 2
بازديد كل : 631

سرویس وبلاگدهی فارسی یا پارسی رایگان